fbpx

Tupler Teknikken®

er det eneste forskningsbaserede træningsprogram, som har bevist at kunne behandle en rectus diastase effektivt.

Målet med Tupler Teknikken® er at hele det svækkede bindevæv, som forbinder de yderste delte mavemuskler. Efterhånden som bindevævet heler og bliver stærkere, vil musklerne gradvist komme nærmere hinanden.

At hele bindevævet handler om både at positionere og beskytte det skadede bindevæv. Når du bærer Diastasis Rehab Splint® hele tiden, bliver bindevævet placeret en i bedre position til at hele, fordi strækket fjernes fra det overstrækkede og svækkede bindevæv. At gå med splinten kan sammenlignes med at have gips på en brækket knogle, fordi du gerne vil sørge for, at de to knogleender (som her er bindevævet) forbliver i den samme position, så knoglen kan hele.

At beskytte bindevævet handler om at undgå aktiviteter og bevægelser, som strækker bindevævet enten forlæns eller sidelæns. Derfor er det vigtigt at styrke vores kernemuskulatur, så vi kan bruge musklerne korrekt og undgå stræk og belastning på bindevævet både i vores daglige aktiviteter, og når vi hoster, nyser, pudser næse, går på toilettet mm.

Det er aldrig for sent at lukke en diastase, men det er ikke en proces, som sker over natten. Hvis du følger Tupler Teknik® programmet, som det er udviklet, vil du se, at helingsprocessen begynder indenfor de første 3 uger. Hvor lang tid, det tager at hele og lukke din diastase, afhænger af diastasens sværhedsgrad og af i hvilken grad, du følger de 4 trin i programmet.

 

Tupler Teknikken® er et 4 trins program. For at opnå de bedste resultater, må du følge alle 4 trin af programmet. De 4 trin er:

  1. Tupler Teknikkens® siddende og rygliggende øvelser
  2. Bruge Diastasis Rehab Splint® på de delte mavemuskler
  3. Styrke og lære at bruge transversus musklen korrekt
  4. Komme korrekt op og ned

Ved opstart af genoptræningen: uge 1

En tredjedel inde i forløbet: uge 6